De meeste kinderen vinden een goed audioboek erg leuk. En bij Storytel vind je veel goede audioboeken voor kinderen, waarmee de jongsten zich kunnen vermaken.

Heb je geen account bij Storytel, dan kan je het 30 dagen gratis proberen zonder enige verplichting. Je kunt je gratis proefperiode hier starten.

Harry Potter

Harry Potter en de Steen der WijzenMeer dan 20 jaar nadat het eerste boek over de tovenaarsleerling Harry Potter uitkwam is de internationale bestseller nog steeds populair bij zowel kinderen als hun ouders. Harry is een doodgewone jongen, die zijn magische gaven pas op zijn elfde ontdekt. Hij kan zijn geluk niet op als hij op de tovenaarsschool Zweinstein mag studeren, waar hij zijn twee beste vrienden Ron en Hermelien ontmoet. We volgen Harry als hij het opneemt tegen Voldemort, die Harry’s ouders vermoordde in een poging onsterfelijkheid te verwerven en de tovergemeenschap aan zich te onderwerpen. Je kunt alle delen uit deze ongekend succesvolle reeks van auteur J.K. Rowling als audioboek in het Nederlands vinden bij Storytel.

Luister gratis naar het boek op Storytel

Dagboek van een Muts – Zoek ‘t lekker uit

Dagboek van een Muts - Zoek 't lekker uitDe serie Dagboek van een Muts van de Amerikaanse auteur Rachel Renée Russell is in maar liefst 35 landen verschenen en is wereldwijd een enorm succes. Zoek ’t lekker uit! werd genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2013. We volgen de 14-jarige onzekere Nikki die naar een nieuwe school gaat en haar uiterste best doet om erbij te horen. Helaas beleeft ze de ene ramp naar de andere en de populaire meiden noemen haar dan ook MUTS! Daarnaast wordt ze hopeloos verliefd op Brandon, de hottie van de school. Wanneer ze vlak voor het grote schoolfeest door ‘vriendinnen’ voor gek wordt gezet, kan ze niet anders dan drastische maatregelen nemen…

Luister gratis naar het boek op Storytel

Het grote luisterboek van Paulus de Boskabouter

Het grote luisterboek van Paulus de BoskabouterDe avonturen van Paulus zijn tijdloos en nu kan je ook ernaar luisteren op Storytel. Paulus is een dappere boskabouter. Hij woont in het bos in een grote holle kabouterboom. De dieren in het bos zijn zijn vrienden: Krakas de kale soepkip, Salomo de raaf, Gregorius de dommige das, Oehoeboeroe de wijze uil en Rein de vos, de handlanger van Eucalypta. Eucalypta is een heks die altijd bezig is om Paulus en de dieren in het bos te betoveren met haar toverspreukjes, poedertjes en smeerseltjes. Maar Paulus is vaak te slim voor haar! In dit luisterboek staan de originele hoorspelen van Jean Dulieu die tussen 1955 en 1964 werden uitgezonden door VARA-radio.

Luister gratis naar het boek op Storytel

Het leven van een loser – Een hondenleven

Het leven van een loser - Een hondenlevenJeff Kinney’s boekenreeks over de perfecte antiheld, Bram Botermans, is een dagboekverhaal over de dagelijkse dingen in het leven en daarom erg herkenbaar voor iedereen. Bram vindt zijn leven verschrikkelijk, en dat terwijl hij toch de leukste jongen is die hij kent. Zijn omgeving denkt daar echter iets anders over. Het is zomervakantie en de moeder van Bram plant de perfecte vakantie voor haar zoon met een leesclub voor jongens! Gaat het Bram lukken om de plannen van zijn moeder te ontlopen? Het leven van een loser – Een hondenleven is het vierde luisterboek over de geboren loser Bram Botermans en net als bij de eerste drie boeken leest acteur Job Schuring ook deze keer voor. Met geluidseffecten!

Luister gratis naar het boek op Storytel

Nieuws uit de Fabeltjeskrant

Nieuws uit de FabeltjeskrantHet beste kinderprogramma van de 20e eeuw nu als luisterboek. Speciaal voor alle fans, groot of klein, zijn de legendarische afleveringen uit de Fabeltjeskrant nu ook te beluisteren op Storytel. In dit luisterboek vind je 12 verhalen over de beroemde hoofdpersonen die in het Grote Dierenbos in Fabeltjesland wonen, zoals Ed en Willem Bever, Zoef de Haas, Bor de Wolf, Juffrouw Ooievaar en Juffrouw Mier. Naast de verhaaltjes zijn er ook drie liedjes te beluisteren: Hup, daar is Willem met de waterpomptang, Drink meer prik en natuurlijk Hallo, Meneer de Uil. Het betreft geluidsopnamen van de originele uitzendingen. De kwaliteit kan daarom verschillen per verhaaltje.

Luister gratis naar het boek op Storytel

De Zevensprong

De ZevensprongWat als een verzonnen avontuur je leven overneemt? Frans van der Steg is leraar en vertelt zijn leerlingen spannende avonturen die hij zogenaamd zelf heeft beleefd. De kinderen geloven er geen woord van, maar ze luisteren vol spanning. Op een dag weet hij geen verhaal meer om aan de kinderen te vertellen. Daarom verzint hij dat hij een geheimzinnige brief verwacht. Diezelfde avond komt met een bliksemflits en een donderslag een brief binnenwaaien! Is het een grap van de kinderen? Auteur Tonke Dragt heeft voor De Zevenspong de Griffel der Griffels ontvangen. Daarmee is De Zevensprong het beste kinderboek geworden van de afgelopen vijftig jaar. Inmiddels verschenen ook het bekroonde boek De brief voor de koning en het hoorspel Torenhoog en mijlen breed van Tonke Dragt als luisterboeken.

Luister gratis naar het boek op Storytel

Koning Arthur

Koning ArthurJaap ter Haar was een beeldend verteller als het ging om verhalen uit de geschiedenis, zo ook in dit boek over Koning Arthur. In het rijk van Brittannië is het leven hard en ruig. Koning Arthur is pas tot koning gekroond en ziet de onrechtvaardigheid, het bijgeloof en de angst van zijn onderdanen. Hij komt op voor het arme volk. Daarin wordt hij bijgestaan door de wijze ziener Merlijn, de Ridders van de Ronde Tafel en de kleine hofnar Guy. Koning Arthur verscheen voor het eerst in 1962 en is altijd in druk gebleven. Nu is deze klassieker als luisterboek uitgegeven en te beluisteren bij Storytel. Het audioboek wordt voorgelezen door acteur Job Schuring.

Luister gratis naar het boek op Storytel

Het Astrid Lindgren luisterboek

Het Astrid Lindgren luisterboekDe Zweedse schrijfster Astrid Lindgren is een van de bekendste kinderboekenschrijvers ter wereld. In dit luisterboek kun je naar verhalen over Pippi Langkous (voorgelezen door Martine Bijl) en Karlsson van het dak (voorgelezen door Frank Groothof) luisteren. Pippi is het sterkste meisje van de wereld, en ze woont Villa Kakelbont samen met haar aapje Meneer Nilsson en haar paard Witje. Haar vader is een zeeroverhoofdman en later Koning van Taka-Tukaland, haar moeder is ‘in de hemel’. Samen met buurkinderen Tommy en Annika beleeft ze de gekste avonturen. Karlsson is een klein, dik mannetje met propellers op zijn rug en een startknop op zijn buik. Zo kan hij kan overal naartoe vliegen en komt hij door het open raam bij Erik, wiens leven hierdoor zeer drastisch zal veranderen.

Luister gratis naar het boek op Storytel

#LaatsteVlog

#LaatsteVlogCarry Slee schrijft over moeilijke onderwerpen als pesten en scheiden, maar in een humoristische en luchtige stijl en klare taal, die kinderen aanspreekt. In #Laatste Vlog ontmoeten we de beste vrienden, Noud en Gijs, die trainen voor de marathon in New York. Maar hun vriendschap eindigt als Noud zijn vriend in een noodsituatie laat vallen. Niet alleen Gijs, maar de hele klas keert tegen Noud. Behalve Roos die verliefd op hem is. Om zich te bewijzen gaat Noud daarom, met hulp van Roos, vloggen en extreme stunts uithalen. Tegelijkertijd kampt Roos met haar eigen dingen: de dochter van haar stiefvader komt bij hen wonen. Roos en Noud komen erachter dat ze verstrikt is geraakt in enge praktijken. Er is maar een manier om alles te bewijzen: het maken van een laatste vlog die de wereld zal veranderen…

Luister gratis naar het boek op Storytel

De labyrintrenner

De labyrintrennerNadat zijn geheugen is gewist, wordt Thomas wakker in een grote open ruimte omringd door grote grijze muren: Het Labyrint. De zestigtal jongens die er al wonen hebben geen idee wat ze er doen of waar ze vandaan komen. Elke dertig dagen komt er een nieuwe jongen bij. De oorspronkelijke groep is al drie jaar op zoek naar een manier om te ontsnappen door het labyrint dat hun leefruimte omringt. Thomas sluit zich aan bij de besten, de Renners, die overdag proberen een uitgang te vinden, maar ’s nachts is het levensgevaarlijk buiten de muren en wacht onherroepelijk de dood. Thomas zet alles op het spel om uit het labyrint te ontsnappen. Dit is het eerste deel van de populaire reeks van James Dashners De Labyrintrenner en alle drie boeken zijn als audioboek verkrijgbaar bij Storytel.

Luister gratis naar het boek op Storytel

Ontbreekt er goede audioboeken voor kinderen op onze lijst? Dan schrijf de titel in het commentaarveld hieronder.