Streaming van online boeken

We adviseren


Luisterboeken en e-boeken

Storytel

(Probeer [sv slug=”storytel”] dagen gratis)

Storytel

Storytel

Beoordeling: 5 uit 5

Storytel is een Zweedse streamingdienst met luister en e-boeken, die geleidelijk is uitgebreid naar een aantal landen (waaronder Nederland). Bij Storytel vindt u een ruime keuze aan luister- en e-boeken in het Nederlands (ze hebben ook een goede selectie in het Engels).

Met Storytel kunt u uw favoriete boeken overal, op uw smartphone, tablet en pc, offline en online hebben. Daarnaast vindt u suggesties voor boeken op basis van wat u eerder hebt gelezen en kunt u kiezen uit de grootste online selectie van audioboeken in het Nederlands.

Prijs: € 9,99 per maand

Probeer Storytel 30 dagen gratis

Audiobooks

Audiobooks

Beoordeling: 4 uit 5

In deze test is Audiobooks de nummer één vanwege zijn enorme selectie, evenals zijn gebruikersvriendelijke interface. Met Audiobooks vind je meer dan 125.000 audioboeken (zou je hier dus niet iets spannend kunnen vinden?).

Audiobooks werkt op dezelfde manier als Audible. Met een abonnement kun je één audioboek per maand kiezen. Als je binnen een maand meer dan één boek wilt beluisteren, moet je de volgende kopen; echter, tegen een zeer redelijke prijs. Op zijn beurt heb je voor altijd toegang tot je gekozen boeken (zelfs als je je abonnement opzegt). U kunt ingesproken boeken dertig dagen gratis uitproberen, wat betekent dat u één gesproken boek volledig gratis kunt krijgen

Prijs: € 9,99 per maand

Probeer Audiobooks 30 dagen gratis

Audible

Beoordeling: 4 uit 5

Bij Audible vindt u ‘s werelds grootste selectie luisterboeken in het Engels. In vergelijking met bijvoorbeeld BookBeat, krijg je deze bij Audible voor bijna de helft van de prijs.

Voor de prijs van 7,99 GBP per maand krijgt u onbeperkte toegang tot één boek per maand. Als u de hele maand door meer dan één boek wilt beluisteren, kunt u het voor een voordelige prijs kopen. Dat zeggende heb je wel het boek en én gratis boek voor de eeuwigheid. Je krijgt een gratis proefperiode van 30 dagen.

Prijs: ongeveer € 9 per maand

Probeer Audible 30 dagen gratis

Kindle Unlimited

Kindle-Unlimited

Beoordeling: 4 uit 5

Kindle Books is als Audible, eigendom van Amazon; echter, Kindle Books werken op een enigszins andere manier. Voor een maandelijks bedrag krijg je toegang tot hun selectie van luister- en e-boeken, en dat betekent dat je elke maand een onbeperkt aantal boeken kunt streamen.

Niettemin moet u er rekening mee houden dat u geen toegang heeft tot de door u gekozen boeken als u uw abonnement opzegt (wat u in tegenstelling tot Audiobooks en Audible wel zult hebben). Je kunt Kindle Books dertig dagen gratis uitproberen.

Prijs: ongeveer € 9 per maand

Probeer Kindle Unlimited 30 dagen gratis

Vergelijking van internetboeken diensten

Of u nu Storytel of een van de internationale diensten kiest, bedenk dan eerst of u alleen Nederlandse luister- en e-boeken wilt of een grotere selectie wil, of natuurlijk alleen Engelse boeken.

We kunnen Storytel van harte aanbevelen. Maar als je alleen Engelse boeken voldoende vindt, probeer dan een van de internationale diensten.