Game of Thrones is de grootste franchise van dit decennium wat series en boeken betreft. Iedereen praat over dit avontuur, leest de boeken en kijkt naar de populaire hitserie van HBO. Heb je de boeken nog niet gelezen of beluisterd, maak je er geen zorgen over. Het kan nog. Ook al heb je de serie gezien, het blijft leuk om de boeken te lezen of ernaar te luisteren.

De volgorde van de Game of Thrones boeken

Er zijn 5 in totaal. De 5 boeken kunnen gelezen of beluisterd worden in onderstaande volgorde, en hieronder kan je ook lezen waar ze over gaan en waar je ze gratis kunt lezen of ernaar luisteren.

Je kunt alle boeken van Game of Thrones vinden als audioboek in het Nederlands bij Storytel, dat je volledig gratis 30 dagen kunt proberen zonder enige verplichting.

Boek 1: Het Spel der Tronen

Het Spel der TronenDe Engelse titel van het boek is: “A Game of Thrones, en het is de introductie tot de Game of Thrones-wereld. In het eerste boek ontmoet je een groot deel van de vele personages die het verhaal door de rest van de reeks zullen vormen. Het gaat vooral over de eeuwige strijd om de IJzeren Troon.

Luister gratis naar het boek op Storytel

Boek 2: De Strijd der Koningen

De Strijd der KoningenDe Engelse titel van het boek is: “A Clash of Kings, en het gaat over de strijd tussen de rechtmatige koningen van Westerous. Stark en Baratheon bevechten elkaar over wie van hen koning zal zijn in Westerous, wie de rechtmatige koning is. Deze strijd tussen koningen zal catastrofale gevolgen hebben.

Luister gratis naar het boek op Storytel

Boek 3: Een Storm van Zwaarden

Een Storm van ZwaardenDe Engelse titel van het boek is: “A Storm of Swords”, en het koninkrijk is nu volledig verdeeld tussen meerdere koningen, die vinden dat zij recht hebben op de IJzeren Troon. De Lannisters zijn aan de macht en zitten momenteel op de troon, maar iemand denkt er anders over wie op er de troon zal zitten. Tegelijkertijd wordt de dreiging aan de andere kant van de muur groter en groter.

Luister gratis naar het boek op Storytel

Boek 4: Een feestmaal voor kraaien

Een feestmaal voor kraaienDe Engelse titel van het boek is: “A Feast for Crows” en plotseling is er een stilstand in de strijd om de IJzeren Troon. De grootste pretendenten voor de troon zijn dood en anderen die er aanspraak op maken, zijn te zwak of te ver weg om er iets aan te doen. Maar er wordt samenzweringen gepland en de dreiging vanuit het Noorden is groot, dus er liggen ongetwijfeld nieuwe gevechten in het verschiet.

Luister gratis naar het boek op Storytel

Boek 5:  Een dans met draken

Een dans met drakenDe Engelse titel van het boek is: “A Dance with Dragons” en het geschreven verhaal komt ten einde. De draken van Danaerys worden groter, en ze krijgt steeds meer macht. Ondertussen is Cersei gevangen in King’s Landing. Wat brengt de toekomst voor Westerous, en binnenkort zijn er nog anderen die aanspraak maken op de IJzeren Troon.

Luister gratis naar het boek op Storytel