De beste muziekdiensten

Onze aanraders


Muziek

Apple-Music

(Probeer 3 maanden gratis)

De afgelopen paar jaar zijn er talloze online muziek diensten op de Engelse markt gekomen. Zoveel dat het moeilijk kan zijn om erachter te komen welke je moet kiezen.

Daarom hebben we een test gedaan met de beroemdste muziekdiensten om erachter te komen welke de beste is. Op deze manier kunt u de beste ervaring krijgen met het streamen van muziek. We hebben de verschillende muziekservices beoordeeld van 1 tot 5, waarbij 5 de hoogste is. Hieronder vindt u ze gerangschikt naar hun beoordeling.

U kunt al deze diensten uitproberen in een gratis proefperiode. Op deze manier heb je de mogelijkheid om alles uit te proberen om je persoonlijke favoriet te vinden.

Apple Music

Apple-Music

Beoordeling: 5 uit 5

Apple Music is in 2014 geïntroduceerd als de Apple-versie van een online muziek streaming dienst en de release van de service is succesvol geweest. Zo succesvol dat we hen de beste muziekstreaming dienst uit de test noemen.

Over het algemeen heeft Apple Music een briljante selectie van meer dan 35 miljoen nummers (hier kunt u ook muziek vinden, zoals nieuwe releases van Beyonce, die u niet bij Spotify kunt vinden) en de beste en grootste selectie muziekvideo’s van deze services. U krijgt ook niet één, maar TWEE maanden gratis het op proef.

Apple-muziek heeft echter kritiek ontvangen voor hun interface. Maar toen Apple in 2016 een grote update maakte, is hun interface veel gebruiksvriendelijker geworden en niet langer een nadeel.

Prijs: ongeveer € 13 per maand

Probeer Apple Music 3 maanden gratis uit

Spotify

Spotify

Beoordeling: 5 uit 5

Spotify is ontwikkeld sinds 2006 en is de meest bekende van de streaming diensten die in dit onderzoek is opgenomen. Samen met Groove Music en Apple Music ontvangt Spotify topcijfers in dit onderzoek. Dit komt door hun grote selectie van meer dan 35 miljoen nummers, een gebruikersvriendelijke interface en een goede geluidskwaliteit tot 320 Kbps.

Bovendien is Spotify beschikbaar op bijna alle apparaten. Een van de coolste dingen over Spotify is dat ze een gratis versie aanbieden (inclusief visuele en auditieve advertenties). Afgezien van Deezer is Spotify de enige muziekstreamingservice die dit aanbiedt. Als u geïnteresseerd bent om gratis toegang tot muziek te krijgen, raden we Spotify aan.

Een van de nadelen van Spotify is dat enkele van de grootste artiesten de selectie van Spotify ongedaan maken wanneer ze nieuwe muziek uitbrengen. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om nieuwe releases van Beyonce op Spotify te vinden.

Prijs: € 0 of ongeveer € 13 per maand

Probeer Spotify Premium 30 dagen gratis uit

TIDAL

Tidal

Beoordeling: 4 uit 5

Waar veel muziek streaming diensten op elkaar lijken, is deze dienst anders. TIDAL is het enige muziekplatform dat eigendom is van een artiest (eigendom van Jay-Z). Het gevolg is dat veel van zijn albums alleen op TIDAL worden uitgebracht (en het is ook alleen hier dat je het album ‘Lemonade’ van Beyonce kunt vinden).

Bovendien kun je HD-muziekvideo’s vinden op TIDAL. Alleen Apple Music kan met deze functie concurreren. Met het TIDAL HiFi-abonnement (23 GBP per maand) kunt u naar muziek luisteren in CD-kwaliteit, die van aanzienlijk betere kwaliteit is dan wat u kunt vinden op Spotify, Apple Music enz.

De enige reden waarom TIDAL geen score van 5 kan behalen, is dat hun selectie van nummers helaas niet zo groot is als de andere beschikbare services op de markt.

Prijs: ongeveer € 13 of € 26 per maand

Probeer TIDAL 30 dagen gratis uit

Google Play Music

Google-Play-Music

Beoordeling: 4 uit 5

Google’s versie van een muziek streaming dienst, Google Play Music, is eigenlijk een uitstekende service (hoewel velen niet bekend zijn met de service). Met meer dan 35 miljoen nummers krijg je een geweldige selectie. Bovendien krijg je een geweldige audiokwaliteit van 320 Kbps.

Google Play Music heeft ook een erg gave functie. Je kunt maximaal 50.000 nummers uploaden vanaf je eigen computer en ze gratis beluisteren in hun programma. Als je echter hun bibliotheek met nummers wilt streamen, moet je je abonneren (maar je kunt het VIER maanden gratis proberen).

Een van de nadelen van Google Play Music is dat je geen gratis versie kunt krijgen met advertenties. Bovendien kan Google Play Music niet worden verbonden met Apple TV en Xbox 360.

Prijs: € 0 of ongeveer € 13 per maand

Probeer Google Play 30 dagen gratis uit

Napster

Napster

Beoordeling: 4 uit 5

Napster was oorspronkelijk een dienst voor het illegaal delen van muziek in 2000. Een jaar later werd het gedwongen te sluiten, om een ​​rechtszaak te voorkomen. In 2005 heropende het als een juridische dienst met verkoop van muziek. Tegenwoordig is het een redelijk goede muziekstreamingservice, maar met een paar tekortkomingen.

Napster heeft een geweldige selectie met meer dan 40 miljoen nummers. Veel van hun nummers zijn te horen in 320 Kbps kwaliteit, terwijl andere alleen beschikbaar zijn met 192 Kbps of zelfs 64 Kbps, wat best jammer is.

Naast de selectie van nummers die alleen beschikbaar zijn in een slechte audiokwaliteit, is een ander nadeel met Napster dat de service niet beschikbaar is in een gratis versie met inbegrepen advertenties (zoals Spotify).

Prijs: ongeveer € 13 per maand

Probeer Napster binnen 30 dagen gratis uit

Deezer

Deezer

Beoordeling: 4 uit 5

Deezer is al meer dan 9 jaar op de markt, waardoor het een muziek dienst is die ouder is dan Spotify zelf! Deezer is in veel opzichten vergelijkbaar met Spotify, omdat het ook een gratis versie met advertenties bevat. De Dezer heeft echter een aantal tekortkomingen, waardoor we Spotify beter dan Deezer aanbevelen.

Met meer dan 40 miljoen nummers, krijg je een grote en mooie selectie. De audiokwaliteit is vrij goed, je kunt het op bijna alle apparaten gebruiken en je kunt de gratis versie gebruiken, wat een groot pluspunt is.

Een van de grootste mankementen van Deezer is de slechte interface, vooral voor smartphones. Dit is een groot hiaat, omdat veel mensen naar muziek luisteren vanaf hun smartphone.

Prijs: ongeveer € 13 per maand

Probeer Deezer 30 dagen gratis uit